Welkom Wie ben ik? Multimedia Contact Muziek LinksVoorstellen


Joop Hogendoorn is Healing and Relaxation componist.

In 1988 kreeg hij van Mike Rowland, een van de representanten van deze muzieksoort, te horen , dat ook hij deze muziek zou kunnen componeren. Dit liet Joop niet meer los! Na het opgeven van zijn loopbaan als taxateur onroerend goed startte Joop met het componeren.


Op 9 jarige leeftijd kreeg Joop een accordeon van zijn ouders. Na drie jaar muzieklessen te hebben gevolgd, vertelde hij zijn vader dat hij wilde stoppen met het volgen van deze lessen. Zijn vader sprak toen de legendarische woorden:” `Doorzetten, jongen, ik gun jou in jouw leven net zoveel plezier met het maken van muziek als ik heb gehad`. 

Joop volgde deze wijze raad op.


Joop leerde piano spelen, speelde in verschillende bands (jeugdbandjes, jazzband) en was ook in een cabaretgroep actief.


Na de ontmoeting met Mike Rowland, begon Joop heel voorzichtig persoonlijke composities te componeren. Zijn muziek ‘ontstond’ aan de hand van antwoorden die hij ontving op een door hem opgestelde vragenlijst. De reacties waren bijzonder en hartverwarmend.


Dankzij Paul Jonkers, een autoriteit op het gebied van klassieke muziek (met onder meer Jaap van Zweden, Han de Vries en Combattimente Consort Amsterdam in zijn muzikale ‘stal’) kwam zijn eerste cd ‘Sense of Silence’ in 1992 uit. Daarna kwam het muzikale leven van Joop in een stroomversnelling terecht:Joop werd actief als’muzikale’ welzijnswerker, noemde dat zelf ‘vreugdebrenger’, in twee zorgcentra te Vlaardingen.


 


Zijn muziek brengt troost, helpt bij `verwerkingen` vanuit zowel heden als

verleden, werkt ondersteunend maar is ook uitermate geschikt om

bij te ontspannen en te onthaasten.”

 Joop HogendoornWelkom Wie ben ik? Multimedia Contact Muziek Links

Powered by HB